ua en ru

Риженков розповів про зарплати в "Метінвесті"

Риженков розповів про зарплати в "Метінвесті" Фото: Юрій Риженков (metinvestholding.com)

"Метінвест" знайшов вирішення проблеми гострого дефіциту співробітників

Група "Метінвест" знайшла вирішення проблеми гострого дефіциту працівників з високою кваліфікацією. Про це заявив генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков, передає РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю GMK Center.

Як зазначив Риженков, модернізація виробництва неможлива без кваліфікованого персоналу, проте Україна в цілому і "Метінвест" зокрема відчувають дефіцит працівників з високою кваліфікацією.

"Ключові причини дві: трудова міграція та значне погіршення якості освіти. У "Метінвесту" є рішення для обох проблем, і ми вже досягли певних успіхів. По-перше, ми навчилися працювати з відтоком кадрів і утримувати кращих співробітників у групі. За останні два роки зарплати персоналу наблизилися до східно-європейського рівня. Наше завдання – створити в "Метінвесті" конкурентні та привабливі умови роботи, мотивувати наших співробітників до внутрішнього кар'єрного та професійного зростання. По-друге, ми в кілька разів збільшили інвестиції в ремонт робочих місць та інфраструктури на виробничих майданчиках, щоб зробити роботу більш безпечною і комфортною", - розповів Риженков.

Крім того, за словами гендиректора "Метінвесту", група взяла на себе роль ініціатора і лідера в підготовці нових професійних стандартів навчання.

"Важливим кроком є впровадження програм, які популяризують галузь і робітничі професії серед молоді. Ми вже уклали угоди з провідними профільними вишаами країни на розробку навчальних програм та впровадження дуальної системи навчання для потреб "Метінвесту". Попереду плани по створенню власного корпоративного політехнічного університету та програм розвитку технічних фахівців для задоволення потреб усієї країни", - повідомив Риженков.