ua en ru

Ринок таксі в Україні на 90% нелегальний, - Омелян

Ринок таксі в Україні на 90% нелегальний, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

До парламенту внесли законопроект про таксі, який можуть розглянути вже у жовтні

Ринок таксі в Україні на 90 відсотків є нелегальним, що означає нульові надходження до бюджету. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу ZIK.

Міністр, відповідаючи на запитання, коли водії таксі компаній Uber та Uklon отримають ліцензії і почнуть платити податки, повідомив, що до парламенту внесли закон про таксі.

"Цей закон багато у чому буде інноваторським, бо в ньому буде окремий розділ, який регулюватиме питання таксі на кшталт Uber, Uklon та інші інтернет-майданчики, де ви можете замовити собі автомобіль", - сказав Омелян.

Він висловив сподівання, що цей документ та інші важливі для галузі закони будуть розглянуті вже у жовтні цього року під час "інфраструктурного дня".

"Для нас головне, щоб пасажир отримав комфорт і безпеку, для водіїв - цивілізовані правила гри, бо ринок таксопарку, на жаль, на відсотків 90 є нелегальним, перебуває у "тіні", що означає нульові надходження до бюджету", - розповів міністр.

Омелян додав, що неврегульований ринок таксі це ще й постійні проблеми для самих таксистів, та компаній, що надають відповідні послуги.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах ФБР і федеральні прокурори в Нью-Йорку ведуть розслідування проти Uber Technologies Inc., яку підозрюють у використанні шпигунських програм для боротьби з конкурентом.