ua en ru

ФБР підозрює Uber у підкупі водіїв конкурента

ФБР підозрює Uber у підкупі водіїв конкурента Фото: Uber (Pexels)

Компанію підозрюють у використанні шпигунських програм для боротьби з конкурентом Lyft

У Сполучених Штатах ФБР (Федеральне бюро розслідувань) і федеральні прокурори в Нью-Йорку ведуть розслідування проти Uber Technologies Inc., компанію підозрюють у використанні шпигунських програм для боротьби з конкурентом Lyft. Про це повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, що розслідування почалося на тлі відходу з компанії глави глобального відділу з правового відповідності Джозефа Шпиглера, який подав у відставку минулого тижня, пропрацювавши в компанії рік.

Так, предметом для розслідування стала програма Uber, що називалася Hell, яка, імовірно, дозволяла компанії шпигувати за водіями сервісу-таксі конкурента Lyft.

Програма Hell пізнавала водіїв, які працювали на обидві компанії, і пропонувала їм грошові винагороди за використання Uber. Згідно інформації, що надійшла від джерела, програма працювала з 2014 по 2016 рік.

Зазначено, що це вже третє розслідування влади США проти Uber. Також прокуратура в Сан-Франциско розслідує застосування компанією програми Greyball, яка використовувалася для обману регулюючих органів.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції Сполучених Штатів ініціювало "попереднє розслідування" щодо компанії Uber, співробітники якої, як вважає слідство, могли давати хабарі чиновникам в різних країнах світу.