ua en ru

Ринок нерухомості в передмістях Києва: ціни та пропозиції

Сьогодні в передмісті столиці відкриті продажу в 205 житлових комплексах. При цьому 74 з них - об'єкти здані в експлуатацію, а 131 - будуються РК.

Сьогодні в передмісті столиці відкриті продажу в 205 житлових комплексах. При цьому 74 з них - об'єкти здані в експлуатацію, а 131 - будуються РК.

Найбільше число приміських житлових комплексів розташовані у Києво-Святошинському районі - тут пропонується нерухомість на 93 об'єктах. В принципі, подібна будівельна активність може бути пов'язана з тим фактом, що Києво-Святошинський район - самий великий за територією, в нього входять такі населені пункти, як Вишневе, Софіївська та Петропавлівська Борщагівка, Білогородка, Боярка та ін

За даними аналітиків пошукача нерухомості ЛУН.иана другому місці - Ірпінь, в якому продаються квартири в 67 ЖК. На третьому місці - Бориспільський район, в якому пропонують квартири в 11 ЖК. На четвертому місці за кількістю РК знаходиться Вишгородський район, в якому реалізуються квартири в 9 ЖК. Далі за кількістю новобудов слідують Обухівський та Броварський райони, в яких забудовники реалізують квартири на 8 і 7 об'єктах відповідно. У Васильківському районі відкриті продажу «від забудовника» на 5 об'єктах, а в Бородянському - на 4. Найменше житлових комплексів будують у Макарівському районі - всього 1 ЖК.

Найдорожча приміська нерухомість - в Ірпені та Вишгородському районі, середня вартість квадратного метра тут складає 9200 грн. Трохи дешевше обійдеться «середній» квадратний метр Києво-Святошинському районі - 8800 грн. Квадратний метр новобудови в Обухівському та Броварському районі, в середньому, коштує 8400 грн і 8275 грн, відповідно. Далі в рейтингу середньої вартості квадратного метра слідують новобудови Васильківського району - 7950 грн за кв. м житла і Бориспільського району - 7100 грн за кв. м. найдешевша нерухомість реалізується в Макарівському та Бородянському районах - середня вартість квадратного метра «від забудовників» тут становить 6750 грн і 6375 грн.

Ринок нерухомості в передмістях Києва: ціни та пропозиції