ua en ru

Ринок акцій США на відкритті торгів 7 травня знижується в межах 1%

Фондові індекси США трохи знижуються на відкритті торгової сесії 7 травня 2012 р. по мірі того, як інвестори "перетравлюють" результати виборів в Греції і Франції, які показали неготовність європейського електорату терпіти болючі заходи скорочення бюджетних витрат.

У Греції партії, що формують політичний мейнстрім останніх десятиліть, не змогли отримати абсолютну більшість в парламенті, тоді як периферійні сили, включаючи ліворадикальну коаліцію Syriza і ультранаціоналістичну партію "Золота зоря", забезпечили собі істотну підтримку населення.

У найближчі дні грецькі партії спробують домовитися про формування правлячої коаліції, проте вони займають занадто різні позиції, щоб розраховувати на життєздатний альянс. У зв'язку з цим в Європі знову заговорили про політичну кризу в Греції і ймовірний вихід країни із зони євро.

Акції страхової корпорації American International Group (AIG), націоналізованої в кризу, втрачають більше 5%, після того як Міністерство фінансів США оголосило про намір продати 163,9 млн акцій страховика за ціною 30,5 дол. за папір (порівняно з ціною закриття на торгах 4 травня ц.р. - 32,83 дол.). В результаті розміщення частка держави в капіталі AIG знизиться з 70% до 63%.

Світові ціни на нафту знижуються четвертий торговельний день поспіль, причому ф'ючерси на американську легку нафту торгуються нижче 100 дол./бар. Акції нафтокомпаній передбачувано дешевшають папери ExxonMobil - у мінусі на 0,5%, Chevron - на 1%, Anadarko Petroleum - на 1,6%.

Серед паперів, що йдуть проти тренда, виділяються акції медіакомпанії Walt Disney Co. (плюс 1,4% з початку торгів). Фільм "Месники" (The Avengers) кінокомпанії Marvel Studios (входить в Walt Disney) зібрав рекордні 200,3 млн дол. в дебютний уікенд північноамериканського прокату.

Станом на 18:00 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 44,62 пункту (мінус 0,34%) - до 12993,65 пункту, індекс S&P - на 3,12 пункту (мінус 0,23%) - до 1365,98 пункту, індекс Nasdaq - на 1,72 пункту (мінус 0,06%) - до 2954,62 пункту.