ua en ru

Рибоохоронний патруль в регіонах отримав першу техніку

Рибоохоронний патруль в регіонах отримав першу техніку Фото: техніка рибоохоронного патруля в регіонах України (darg.gov.ua/_riboohoronnij_patrulj)

Планується закупити 43 сучасних автомобілів для 22 територіальних управлінь рибоохоронного патруля

У четвер, 13 липня, Чорноморське і Дніпропетровське територіальні управління рибного патруля отримали перші два автомобіля. Про це повідомляється на сайті Держагентства рибного господарства України.

Відзначається, що в цілому планується закупити 43 сучасних автомобілів Renault Duster для 22 територіальних управлінь запущеного рибоохоронного патруля. Передача техніки буде здійснюватися в декілька етапів. При цьому вся техніка придбана через систему Prozorro. В цілому на нову техніку в бюджеті передбачено 40 млн грн.

"Наявність сучасної техніки дозволить вивести показники роботи на якісно інший рівень. Велика робота була проведена з початку року. Так, за перше півріччя роботи у 2017 році патрульні виявили порушення зі збитками в 8 разів вище, 74,8 млн, ніж в 2016 році - 9,8 млн грн. Упевнений, з новою технікою патрульним вдасться працювати ще ефективніше", - зазначив голова Держрибагентства Ярема Кузнєцов.

Він також повідомив, що рибоохоронні патрулі, які перебувають на каскаді річки Дніпро і в Азово-Чорноморському басейні отримають по 3 автомобілі. Патрулі, зоною відповідальності яких внутрішні водойми - по 1 автомобілю.

Нагадаємо, глава одного з підприємств Держрибагентства виводив кошти в РФ.