ua en ru

Рибалка у Вашингтоні розповів про корупцію та гальмування реформ в Україні

Рибалка у Вашингтоні розповів про корупцію та гальмування реформ в Україні Фото: Сергій Рибалка (facebook.com sergey.v.rybalka)

У Міжнародному республіканському інституті Рибалка говорив про важливість боротьби з корупцією в Україні

Народний депутат, член парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка обговорює у Вашингтоні з політиками, чиновниками та експертами проблеми корупції і неприпустимість гальмування реформ в Україні. Про це сам Рибалка написав на своїй сторінці в Facebook.

"Працюю у Вашингтоні. З американськими експертами, політиками і чиновниками обговорюємо важливі для України теми. У Міжнародному республіканському інституті (IRI) в першу чергу говорили про важливість боротьби з корупцією і неприпустимість гальмування реформ в Україні", - написав він.

На думку нардепа, корупція – "найбільша біда нашої країни".

"Це не тільки моя думка чи думка американських експертів. Останні опитування громадської думки, що проводилися за замовленням IRI, показали: громадяни України вважають корупцію більшою загрозою для нашого майбутнього, ніж навіть війна на Донбасі", - зазначив Рибалка.

На його думку, без приборкання корупції Україна не зможе провести ефективні реформи і нормально розвиватися.

"Обговорили конкретні реформи, необхідні для зміцнення фінансової системи України і стимулювання розвитку економіки. Без цього неможливо розраховувати на прискорення економічного зростання", - додав він.

Варто відзначити, що Рибалка раніше вже відвідував Вашингтон для обговорення проблем просування фінансово-економічних реформ в Україні. У статусі голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності він провів ряд зустрічей з керівниками профільних комітетів Конгресу, в Міжнародному валютному фонді і з рядом експертних неурядових організацій.