ua en ru

Рибалка вимагає перевірити діяльність начальника відділу УСБУ в Дніпропетровській області

Рибалка вимагає перевірити діяльність начальника відділу УСБУ в Дніпропетровській області

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності, народний депутат від Радикальної партії Сергій Рибалка звернувся до керівництва СБУ та Генеральної прокуратури з вимогою провести перевірку корупційних дій начальника відділу УСБУ Дніпропетровської області Олександра Климчука. Про це Сергій Рибалка заявив в ході засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції.

"Як народний депутат вимагаю від СБУ і Генеральної прокуратури провести службові перевірки за фактом саботажу в розслідуванні корупційних дій начальника відділу по боротьбі з кіберзлочинністю УСБУ Дніпропетровської області Олександра Климчука", - заявив парламентарій.

Рибалка додав, що про корупційні діяння Олександра Климчука знає багато-хто в Дніпропетровську: "Він сам не приховує розкішний спосіб життя, авто, вартістю більше 100 тис. доларів, на якому їздить, про що ходять легенди по моєму рідному місту... Сьогодні ж цей начальник відділу займається здирництвом, корупцією і шантажем. Це підтверджує заява громадянина О. В. Смирнова з аудіо записом про вимагання Климчуком хабара в розмірі 10 тис. доларів за закриття кримінальної справи. Експерти-криміналісти МВС України підтвердили, що голоси належать Клімчуку та Смирнову", - зазначив парламентарій.

За словами політика, за фактом отримання хабара Климчуком, Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного округу кілька разів відкривалася кримінальна справа: "І тричі була закрита. Сам Клімчук на записах відкрито говорить, що він більше бізнесмен, ніж працівник СБУ. Його цинізм просто не знає меж! Вдумайтеся, він прямо зізнається, мовляв, менше, ніж за 500 доларів до нього не підходите!", - підкреслив Сергій Рибалка.

Депутат нагадав, що саме Клімчук під час подій на Майдані взимку 2013-2014 р. р., коли в Дніпропетровську на великому екрані транслювався відбувається в Києві, зробив все, щоб припинити on line трансляцію.

"Народні депутати Верховної Ради України не раз подавали запити, де чітко підтверджували його зв'язок з керівництвом СБУ часів Віктора Януковича. На сьогодні Клімчук не відсторонений від виконання обов'язків. Нібито він посланий в АТО, хоча всі ми розуміємо, що навряд чи він там змиває кров'ю всі свої гріхи! Адже не секрет, що деяких чиновників на короткий час відправляють в АТО для отримання підвищення після повернення. Це, прямо скажемо, блюзнірство, коли прості хлопці продовжують гинути. По суті, Климчук продовжує займати посаду начальника відділу УСБУ в Дніпропетровській області і не поніс ніякого покарання за корупційні дії! Представник СБУ на засіданні парламентського комітету визнав, що Климчук взагалі не перевірявся за статтями закону про очищення влади, як того вимагає процедура люстрації", - заявив Сергій Рибалка після закінчення засідання.

Сергій Рибалка передав офіційні запити на ім'я голови антикорупційного комітету парламенту Єгора Соболєва, глав СБУ і ГПУ з вимогою розібратися з корупційними діями Климчука.