ua en ru

Рибалка: прокуратура використовує замовні справи часів Януковича для тиску на опозиційного політика

Рибалка: прокуратура використовує замовні справи часів Януковича для тиску на опозиційного політика

Тиском на опозиційного політика назвав народний депутат України, голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка обшуки в приміщеннях компаній, що належать його родині. Про це йдеться в повідомленні прес-служби політика.

За його словами, в п'ятницю прокуратура Дніпропетровської області провела незаконні обшуки центрального офісу групи компаній S.Group в Дніпропетровську і виробничих потужностей підприємства м. Синельникове Дніпропетровської області.

Рибалка: прокуратура використовує замовні справи часів Януковича для тиску на опозиційного політикаРибалка: прокуратура використовує замовні справи часів Януковича для тиску на опозиційного політика

Сергій Рибалка повідомив, що вранці озброєні представники міліції та прокуратури вторглися в центральний офіс групи компаній по просп. Кірова в Дніпропетровську, а також заблокували роботу виробничих ліній підприємств групи в Синельниковому.

Народний депутат вважає, що силовики спочатку діють за замовленням його колишнього тестя і співвласника мережі супермаркетів "АТБ" Геннадія Буткевича.

"У часи режиму Януковича Буткевич за допомогою СБУ, міліції та податківців не зміг відібрати або знищити наші підприємства, хоча він заручився підтримкою на самому верху, і вся силова машина працювала на знищення. Сьогодні силовики надали постанову суду, з якого випливає, що підставою для обшуку є слідство за епізодами нібито ухилення від сплати податків в 2012 - 2013 рр. Вони знову дістали з тумбочки справи, які розсипалися два роки тому, т. к. тоді вони нічого не знайшли. Але сьогодні головна мета Буткевича - не віддати більше 110 млн. грн., які повинна мережа "АТБ" за поставлену продукцію до 2013 року. І вже є рішення суду на цей рахунок. Вони нічого не придумали, як підкупити прокуратуру. Вони намагаються руками силовиків знищити всі документи, щоб заморозити рішення апеляційного суду. Але у них нічого не вийде. Зараз не ті часи! Кожен працівник прокуратури та міліції, хто взяв хабара у Буткевича, і хто порушує закон, буде рано чи пізно відповідати!", - заявив Сергій Рибалка.

Він підкреслив, що доказом неправомірності й надуманості обшуків є той факт, що самі податківці не захотіли брати участь у силовому захопленні будівель центрального офісу та виробничих потужностей S. Group, а передоручили цю задачу міліції та прокуратурі.

Сергій Рибалка підкреслив, що Генеральна прокуратура намагається вичавити з корупційної справи політичні дивіденди.

"Вони намагаються використовувати ці справи для тиску на мою політичну позицію, як члена опозиційної парламентської фракції і керівника Комітету парламенту з питань фінансової політики та банківської діяльності", - сказав народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка.