ua en ru

Рибак відкрив третю сесію Верховної Ради VII скликання

Спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак відкрив третю сесію Верховної Ради VII скликання.

Спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак відкрив третю сесію Верховної Ради VII скликання.

На урочистому відкритті третій сесії присутні Президент України Віктор Янукович, прем'єр-міністр Микола Азаров, члени Кабінету міністрів, голова Національного банку України Ігор Соркін.

У сесійній залі зареєстровано 385 народних депутатів.

Верховна Рада України почне роботу з відкриття третьої сесії та складання присяги депутатом Вадимом Новинським.

Після цього згідно з порядком денним депутати планують розглянути проект закону про проведення слухань на тему доступності та якості середньої освіти. Після цього депутати у другому читанні планують розглянути проект закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо кодифікації видів економічної діяльності та згідно з пропозиціями Президента закон про виробництво органічної сільськогосподарської продукції та сировини.

Після цього депутати перейдуть до розгляду питань у першому читанні, зокрема, змін до митного тарифу, Податкового кодексу, проекту закону про основи законодавства про охорону здоров'я, змін до регламенту ВР, а також змін до Податкового та Митного кодексів в частині підтримки розвитку суднобудівної галузі.

В порядку денному немає жодного євроінтеграційного законопроекту. У ПР заявляють, що це пов'язано з їх непідготовленістю, адже їх спочатку треба погодити в комітетах ВР.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що український парламент на пленарному тижні, який розпочнеться у вівторок, 3 вересня 2013 р., розгляне шість євроінтеграційних законів.

Тема євроінтеграції, як очікується, об'єднає більшість і опозицію в парламенті. Опозиційні фракції пообіцяли підтримати відповідні законопроекти через їх особливу важливість для майбутнього країни.

Згідно з календарним планом, на третій сесії Верховна Рада проведе 9 тижнів пленарних засідань і 9 годин запитань до уряду. Сім тижнів депутати будуть працювати в комітетах і фракціях і 4 тижні в округах з виборцями. Закриється третя сесія 17 січня 2014 року.