ua en ru

Ryanair скасував 250 рейсів через страйк

Ryanair скасував 250 рейсів через страйк Фото: літак Ryanair (facebook.com/ryanair)

Сьогодні в шести країнах Європи проходить добовий страйк персоналу Ryanair

Найбільший європейський лоукостер Ryanair скасував 250 рейсів в шести європейських країнах через страйки. Про це повідомляє Sky News.

Повідомляється, що в Іспанії, Бельгії, Нідерландах, Італії, Португалії та Німеччині протягом доби триватиме страйк бортпровідників. Всього на сьогодні заплановано близько 2,4 тис. рейсів Ryanair.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Ryanair скасовує 190 рейсів через страйк.

Зазначимо, керівництво лоукостера називало цей страйк "непотрібним" з тієї причини, що в Ірландії, Великобританії, Німеччині та Португалії угоди з персоналом вже фактично досягнуто. Компанія також закликала співробітників з інших країн продовжити переговори щодо укладення відповідних контрактів.

До цього 10 серпня у Німеччині відбувся найбільший страйк пілотів в історії Ryanair, в результаті чого скасували 250 рейсів. Авіакомпанія запропонувала клієнтам повернення коштів або перебронювання рейсів в інший час.

Ryanair здійснює перельоти по більш ніж 1,8 тис. маршрутів в 215 аеропортах, розташованих в 37 країнах. Минулого фінансового року компанія перевезла 130,3 млн осіб. Її парк налічує 400 літаків Boeing-737-800.