ua en ru

Низці українських банків може знадобитися подальша докапіталізація, - Fitch

Низці українських банків може знадобитися подальша докапіталізація, - Fitch Фото: гроші (flickr.com/ssu)

У 2018 році НБУ проведе стрес-тестування 25 найбільших банків

Низці українських банків може знадобитися подальша докапіталізація. Таку оцінку оприлюднило міжнародне рейтингове агентство Fitch у спеціальній доповіді за 3 травня "Українські банки: Результати 2017", передає Інтерфакс-Україна.

"У 2018 році НБУ проведе чергову оцінку якості активів та стрес-тестування 25 найбільших банків. Ми очікуємо, що оцінка підтвердить потребу деяких банків в докапіталізації, оскільки не всі банки мають достатнє покриття ризиків потенційних збитків від реструктуризованих зобов'язань", - повідомляється в доповіді.

При цьому Fitch констатує поліпшення платоспроможності українських банків.

"Показники платоспроможності банків значною мірою відновлені: до кінця першого кварталу 2018 року більшість із 25 найбільших банків, які контролюють понад 90% активів сектора, відповідали нормативу достатності капіталу (10%)", - зазначено в документі.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Міністерство фінансів завершило четвертий етап додаткової капіталізації ПАТ "ПриватБанк". Він був проведений шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики на суму 16 млрд. гривень в обмін на акції банку.