ua en ru

ПриватБанк докапіталізували на суму 16 млрд гривень

ПриватБанк докапіталізували на суму 16 млрд гривень Фото: вхід до відділення "Приватбанку" (Леонід Лукашенко, РБК-Україна)

Таким чином, завершено четвертий етап додаткової капіталізації

Міністерство фінансів завершило четвертий етап додаткової капіталізації ПАТ "ПриватБанк". Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

"Завершено четвертий етап додаткової капіталізації ПАТ КБ “ПриватБанк”. Його було проведено шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики на суму 16 млрд. гривень в обмін на акції банку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 червня Кабмін на позачерговому засіданні ухвалив рішення про збільшення власного капіталу ПриватБанку на 38,5 млрд гривень. Рішення було прийнято урядом на підставі пропозицій Національного банку України, з урахуванням рекомендацій Експертно-аналітичної ради з питань участі держави в статутному капіталі банків і на основі висновку незалежного аудитора - компанії EY.

22 грудня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала додаткову емісію акцій ПАТ "ПриватБанк" розміром в 16,065 млрд гривень.

За даними Міністерства фінансів, рівень ліквідності активів "ПриватБанку" після націоналізації склав 171 млрд гривень, або 66% всього обсягу активів.