ua en ru

Низка українських телеканалів призупинила ефірне мовлення

Українські телеканали "Інтер" , "Перший національний", "Мега", "Ентерфильм" , "К1" , "К2" , "НТН" , "Гамма" і Хsport з невідомих причин припинила мовлення через супутник.

Українські телеканали "Інтер" , "Перший національний", "Мега", "Ентерфильм" , "К1" , "К2" , "НТН" , "Гамма" і Хsport з невідомих причин припинила мовлення через супутник. Про це повідомляють "Подробиці".

Начальник ЦКУ РТ КРТПЦ Юрій Клочков підтвердив вночі сталася пожежа, були підпалені кабелі між телецентром і телевежею.

Втім, як заявив черговий начальник зміни, передавачі працюють. Вся проблема в тому, що сигнал туди не надходить.

Зауважимо, що третина радіостанцій також не працює.

Як підтвердили представники ДержНС в ніч на п'ятницю, 9 травня, близько 4:00 сталося загоряння кабелів у тунелях між київською телевежею і приміщенням Національної телерадіокомпанії України.

Варто зазначити, що відстань між будівлями незначна.

Рятувальники повідомляють про серйозну шкоду завдану вогнем і нарікають на складність операції з гасіння пожежі у зв'язку з тим, що в шахтах, в яких горять кабелю проходить напруга в 350 вольт.

На місці події зараз знаходиться велика кількість пожежних машин і фахівців.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій відзначили, що орієнтовно до 10:30 кабель повинен бути знеструмлений і пожежники зможуть приступити до гасіння.

"О 4:37 сталося загоряння кабелів. На даний момент пожежники не можуть приступити до гасіння, оскільки кабелі під напругою",- заявили в прес-службі.

У відомстві також зазначили, що ширина тунелю, де горять кабелю, 6 метрів, а висота 3 метри. В тунелі розташовані силові лінії практично всього мікрорайону.