ua en ru

Ряд українських підприємств отримав право експорту продуктів до Молдови

Ряд українських підприємств отримав право експорту продуктів до Молдови Фото: продукти (agroportal.ua)

До відповідного переліку входять сирзаводи, птахокомплекси, холодокомбінати

Ряд українських підприємств отримав право експорту продуктів тваринного походження до Молдови. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Відповідно до повідомлення Національного агентства з безпечності харчових продуктів Республіки Молдова від 26.04.2017 № 01-6/857, ряд українських підприємств включено до переліку підприємств, яким надано право експорту продуктів тваринного походження до Республіки Молдова", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що до даного переліку входять сирзаводи, птахокомплекси, холодокомбінати та інші підприємства.

Нагадаємо, за 4 місяці поточного року Україна експортувала аграрної продукції на 6,03 млрд доларів, що на 32% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Повідомляється, що зростання зовнішніх поставок відбулося переважно за рахунок експорту продуктів рослинного походження. Зокрема, такої продукції було поставлено на 3 млрд доларів, що на 2,4 млрд доларів більше, ніж в січні-квітні минулого року. У тому числі зернових культур експортовано на 2,3 млрд доларів (+ 2,1 млрд доларів до аналогічного періоду 2016 року).