ua en ru

Ряд нардепів блокують трибуну Ради

Ряд нардепів блокують трибуну Ради Фото: Верховна Рада України (twitter.com/Верховна Рада)

Відбувається розгляд проекту закону "Про Конституційний Суд України"

Ряд депутатів Верховної Ради України блокують трибуну парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, наразі відбувається розгляд проекту закону "Про Конституційний Суд України" у другому читанні. Проте сесійна зала не має можливості проводити ґрунтовну роботу по поправкам через блокування.

Блокуючі вимагають проголосувати законопроект щодо зняття депутатської недоторканності.

Блокуємо трибуну з вимогою скасувати недоторканність

Опубліковано Сергієм Лещенком 13 липня 2017 р.

Зазначимо, що парламентар Світлана Заліщук на своїй сторінці у соцмережі Facebook озвучила повний перелік вимог блокуючих нардепів.

"Частина депутатів від ДемАльянс, об'єднання" Самопоміч ", Свобода, Хвиля, Рух нових сил заблокували трибуну з чотирма вимогами: 1. Першим ставити на голосування зняття імунітету та арешт Добкіна. 2. Негайно поставити на голосування закон про Антикорупційний суд. 3. Ставити на голосування законопроект 5487 про спрощену процедуру про притягнення до відповідальності. 4. Сьогодні ж зареєструвати зміни до Конституції про відміну депутатської недоторканності", - підкреслила парламентар.

Нагадаємо, біля будівлі ВР мітингують понад 500 осіб. Зокрема, понад 300 осіб мітингують безпосередньо біля будівлі парламенту, ще близько 200 - на вулиці Грушевського. Мітингувальники погрожують заблокувати виходи з парламенту і не випускати нардепів до тих пір, поки вони не проголосують необхідну рішення (скасувати депутатську недоторканність).