ua en ru

Ряд посадових осіб Держприкордонслужби притягнуті до відповідальності за упущення в протидії корупції

Ряд посадових осіб Держприкордонслужби притягнуті до відповідальності за упущення в протидії корупції Фото: Ряд посадових осіб Держприкордонслужби притягнуті до відповідальності за упущення в протидії корупції

Один генерал і один полковник понижені у посадах, три офіцери звільнені, ще кілька притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Державна прикордонна служба України провела розслідування корупційних проявів у Східному регіональному управлінні Харківського прикордонного загону, в результаті якого ряд генералів та офіцерів були притягнуті до відповідальності. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Держприкордонслужби.

Після власного розслідування Держприкордонслужби один генерал і один полковник Харківського загону були понижені у посадах, три офіцери керівної ланки звільнені з військової служби, кілька керівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності.


В рамках відкритих кримінальних справ триває слідство.

Держприкордонслужба вирішила провести власне розслідування після того, як співробітники прокуратури і СБУ затримали начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського загону під час одержання хабара на суму 9800 доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники затримали порушника, який намагався вивезти на автомобілі з ДНР в Україну лейкопластири на суму 800 тис. грн.