ua en ru

Російська церква за кордоном призупинила служіння з Константинополем

Російська церква за кордоном призупинила служіння з Константинополем Ілюстративне фото (GettyImages-6)

Також РПЦЗ призупинила участь в роботі єпископських асамблей з архієреями Константинопольського патріархату

Російська православна церква за кордоном (РПЦЗ) припинила спільне служіння з архієреями Константинопольського патріархату та участь у роботі єпископських асамблей з ними. Відповідне рішення було прийнято на синоді РПЦЗ, передає росСМИ.

Повідомляється, що рішення прийнято після того, як РПЦ в особі Московського патріархату призупинила співслужіння на рівні архієреїв з Константинопольською церквою, а також відмовилася брати участь у спільних єпископських асамблеях.

Як зазначається, після того як Константинопольський патріарх Варфоломій заявив, що Українська православна церква скоро доб'ється незалежності від РПЦ, синод Московського патріархату прийняв рішення, еквівалентне розриву дипломатичних відносин з Константинопольським патріархатом. Зокрема під час служби патріарх Кирил не буде здійснювати поминання вищих церковних чинів з Константинополя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синод Російської православної церкви вирішив припинити участь церкви в роботі структур під головуванням Константинопольського патріархату. Повідомлялося, що в храмах Московського патріархату припиняють молитовне поминання патріарха Константинопольського Варфоломія за Божественною літургією.

Пізніше Українська православна церква Київського Патріархату засудила рішення синоду РПЦ про розірвання молитовного спілкування зі Вселенським патріархом.