ua en ru

"Російська мафія" керує сотнями організацій по догляду за хворими в Німеччині, - джерело

"Російська мафія" керує сотнями організацій по догляду за хворими в Німеччині, - джерело Фото: у Німеччині в організаціях по догляду за хворими відбуваються махінації

Майже 230 фірм по догляду за хворими підозрюються у підробці рахунків про надані послуги

Майже 230 фірм по догляду за хворими та інвалідами, засновані вихідцями з колишнього Радянського Союзу, підозрюються у підробці рахунків про надані послуги, відмиванні грошей та інших злочинах. Про це повідомляє DW з посиланням на Die Welt.

Зазначають, що за змовою з пацієнтами і лікарями ці фірми виставляють рахунки за послуги, які вони насправді не надавали. Про це повідомила газета Die Welt з посиланням на підсумкову доповідь спеціальної слідчої групи федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія.

"Згідно з доповіддю, цією злочинною мережею керують переважно з Берліна. Фірми-шахраї, які обманом отримали великі суми грошей від страхових кас, особливо активно орудують в Північному Рейні - Вестфалії, Берліні, Нижній Саксонії, Бранденбурзі і Баварії. Майже дві третини цих компаній пов'язані одна з одною через різні мережі на території всієї країни", - зазначають у повідомленні.

У доповіді також відзначають, що багато працівників цих фірм, а також їх керівництво одночасно займаються іншою злочинною діяльністю, наприклад відмиванням грошей, вимаганням і нелегальним гральним бізнесом.

Також повідомляється, що серед керівників фірм є і підозрювані у замовних вбивствах.

Нагадаємо, у Німеччині затримали підозрюваного в підготовці теракту. Поліція Ессена затримала німця, який може бути причетний до радикального ісламізму.