ua en ru

Руслана просить суд ліквідувати "Беркут"

Співачка та активістка Євромайдану Руслана подала позов до Окружного адміністративного суду м. Києва з вимогою ліквідувати спец підрозділ МВС України "Беркут".

Співачка та активістка Євромайдану Руслана подала позов до Окружного адміністративного суду м. Києва з вимогою ліквідувати спец підрозділ МВС України "Беркут". Про це повідомила прес-служба представника Руслани у суді, адвоката Станіслава Батріна.

Згідно з повідомленням, Руслана звернулася до суду з вимогами визнати протиправними і нечинними накази МВС України від 18.05.2004 р. № 529 "Про затвердження положення про підрозділ міліції особливого призначення "Беркут" та від в24.10.2013 р. № 1011 "Про затвердження положення про спеціальний підрозділ міліції громадської безпеки "Беркут".

Крім того, співачка просить суд визнати відсутність компетенції "Беркуту".

"Фактично, просимо суд припинити діяльність цього збройного формування. Це очевидно незаконна практика, коли за наказом Міністра внутрішніх справ створюються десятки репресивних формувань з необмеженими правами, включаючи право на постріли у громадян", - йдеться в повідомленні.

У повідомлення зазначається, що тільки Верховна Рада вправі вирішувати питання про існування такого воєнізованого формування як "Беркут".

"В цей відповідальний момент ми просимо суд взяти на себе мужність визнати "Беркут" поза законом", - йдеться в повідомленні.