ua en ru

У Румунії відкрили кримінальну справу проти лідера Демократичної партії Молдови

У Румунії відкрили кримінальну справу проти лідера Демократичної партії Молдови Фото: Володимир Плахотнюк (plahotniuc.md)

Справу розпочато за фактами організації злочинного угруповання, шахрайства та відмивання грошей

У Румунії відкрили кримінальну справу проти лідера Демократичної партії Молдови Володимира Плахотнюка, розпочате за скаргою бізнесмена В'ячеслава Платона. Про це повідомляє Newsmaker.

Повідомляється, що мова йде про організації злочинного угруповання, шахрайстві і відмиванні грошей.

13 листопада в ефірі передачі Cabinetul din Umbra на телеканалі Jurnal TV її ведучий Вал Бутнару показав розпорядження румунського Управління по боротьбі з організованою злочинністю і тероризмом про початок кримінального переслідування.

Згідно докуме6нту, румунські правоохоронці визнали доводи, викладені у скарзі Платона, достатніми для відкриття кримінальної справи за статтями про організацію злочинного угруповання, шахрайстві і відмиванні грошей.

Так, автор постанови прокурор Ралука Негулеску пише, що завдяки румунського громадянства Плахотнюка законодавство дозволяє почати кримінальне переслідування щодо злочинів, вчинених за межами Румунії.

Як відомо, кримінальну справу було відкрито в Румунії 17 квітня 2017 року на підставі заяви, поданої Платоном 3 серпня 2016 року в Управління по боротьбі з організованою злочинністю і тероризмом.

Нагадаємо, на початку листопада молдавський кілер Віталій Пуття розповів про співпрацю з лідером Демократичної партії країни Володимиром Плахотнюком.