ua en ru

Керівництво Волинської митниці відсторонено від виконання службових обов'язків

Керівництво Волинської митниці відсторонено від виконання службових обов'язків Фото: голова ГФС Роман Насіров

ДФС наразі проводить службове розслідування на Волинській митниці

Державна фіскальна служба України проводить службове розслідування на Волинській митниці за фактом затримання партій товарів, які незаконно потрапили на територію України. Тому керівництво митниці було відсторонено від виконання службових обов'язків, повідомляє прес-служба ДФС.

Як зазначається, Державна фіскальна служба України, відповідно до покладених на неї завдань по боротьбі з контрабандою та незаконним вивезенням та ввезенням товарів на митну територію України, вживає низку заходів, зокрема, регулярні перевірки та кадрові ротації на митницях.

"Нещодавно завершилися перевірки 24 митниць ДФС з питань здійснення митного оформлення товарів за деклараціями типу ІМ 40 ЕА. Крім того, постійну роботу щодо викриття корупційних схем та причетності до них працівників митниць здійснюють підрозділи Головного управління внутрішньої безпеки ДФС... Зараз пріоритетне завдання нового керівника - стабілізувати роботу регіональної митниці та посилити дії щодо запобігання контрабанді та порушенню митних правил", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, всі публічні закиди та обвинувачення, у тому числі в медіа, на адресу нового керівництва митниці Державна фіскальна служба вважає навмисною дискредитацією та небажанням певного кола осіб відмовлятися від налагоджених незаконних схем та корупційних діянь.

"Незважаючи на спротив, Державна фіскальна служба і надалі вестиме жорстку боротьбу з будь-якими махінаціями на Волинській митниці та взагалі у митній сфері", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДФС посилить увагу до митного контролю та безпеки.