ua en ru

Керівництво Росії зацікавлене в дестабілізації ситуації в Києві, - Турчинов

Керівництво Росії зацікавлене в дестабілізації ситуації в Києві.

Керівництво Росії зацікавлене в дестабілізації ситуації в Києві. Про це заявив спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкриваючи сесійне засідання Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"На шляху нашої держави стоїть агресія Російської Федерації. Спроба дестабілізації спостерігалася в останні місяці в східних і південних регіонах України. Але їх спроби дестабілізації не вдалися. Тому вони роблять спроби дестабілізації в центрі. Вчора свідомо чи несвідомо деякі громадяни спробували створити провокацію біля стін ВР. Я хочу сказати всім, що парламент - це фундамент легальної влади в Україні. Подобається парламент чи не подобається, але іншого парламенту не існує. Для тих, хто хоче змінити владу, я хочу сказати, що існує тільки один спосіб - це голосування за депутатів на чесних і прозорих виборах. Іншого шляху немає ", - заявив Турчинов.

Спікер зазначив, що будь-які спроби дестабілізувати ситуацію в Києві або спроби силового тиску на парламент - це гра на руку Росії.

Крім того, Турчинов подякував патріотам, які "не допустили провокацій вчора".

Також спікер подякував всім людям, які сьогодні вийшли під парламент для захисту ВР від провокацій: "Майдан стояв за те, щоб всі були рівні перед законом...Тому ми повинні захистити цей фундамент... Або зруйнуємо нашу Україну. Всі рівні перед законом, тому всі повинні відповідати за законом, без корпоративних інтересів".