ua en ru

Керівництво районної поліції у Рівненській області "кришувало" видобуток бурштину

Керівництво районної поліції у Рівненській області "кришувало" видобуток бурштину Фото: затриманий поліцейський чиновник

Очільники райвідділу "переконали" підлеглих не заважати протиправному видобутку

Співробітники Служби безпеки України викрили керівництво одного з районних відділів поліції Рівненської області у "кришуванні" незаконного видобутку бурштину. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що наряд поліції виявив в одному з урочищ групу "старателів", які трьома мотопомпами видобували "сонячний камінь".

"Правоохоронці викликали підкріплення, натомість їм зателефонували заступник та начальник райвідділу і наказали залишити місце видобутку. Поліцейські відмовилися виконувати протизаконний наказ, наполягаючи на необхідності приїзду слідчо-оперативної групи", - йдеться в повідомленні.

"Через деякий час група на чолі з керівником одного з підрозділів Головного управління поліції у Рівненській області та очільниками райвідділу прибула на місце події. Використовуючи тиск, вони "переконали" підлеглих не заважати протиправному видобутку бурштину та покинути урочище", - встановили в СБУ.

Співробітники спецслужби задокументували причетність поліцейського керівництва до "кришування" незаконного бізнесу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ввести в північні райони Рівненської області Нацгвардію, щоб зупинити незаконний видобуток бурштину.