ua en ru

Керівництво НАЕК "Енергоатом" позитивно оцінює корпоратизацію підприємства

Керівництво НАЕК "Енергоатом" позитивно оцінює корпоратизацію підприємства. Про це в ході прес-конференції заявив президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Указом Президента передбачено, що корпоратизація відбудеться в 9-місячний термін. Зараз ці заходи знаходяться на розгляді Міністерства енергетики та вугільної промисловості, воно розробляє план виконання", - зазначив Недашковський.

Він підкреслив, що чинне законодавство не передбачає продаж акцій, такої компанії як "Енергоатом".

"Я вважаю, що "Енергоатом" на сьогодні має достатньо можливостей залучати інвестиції, позикові кошти, але та організаційна форма, в якій ми перебуваємо сьогодні - унітарна державне підприємство, на відміну від акціонерного товариства, не дозволяє нам створювати спільних підприємств. Акціонерне товариство більше гнучко у виборі тих чи інших шляхів в розширенні своєї діяльності", - заявив Недашковський.

Нагадаємо, про корпоратизацію йдеться в Національному плані дій на 2012 р. з впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 рр. "Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава". Цей документ Президент України підписав 12 березня 2012 р. Відповідне доручення отримали Кабінет міністрів і Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Також 13 березня Національна комісія з регулювання електроенергетики (НКРЕ) скоригувала встановлену потужність генеруючого обладнання ДП НАЕК "Енергоатом" з 14 тис. 159,527 МВт до 14 тис. 160,127 МВт.