ua en ru

Керівництво інтернет-магазину Rozetka.ua підозрюється в торгівлі контрабандою на 50 млн грн, - ДПС

Керівництву інтернет-магазину Rozetka.ua можуть бути пред'явлені нові звинувачення. Як стало відомо виданню "Комерсант-Україна", податкова міліція підозрює компанію в торгівлі контрабандним товаром - минулого тижня правоохоронні органи виявили партію такої продукції, яка нібито реалізовувалася через сайт компанії.

У п'ятницю в прес-службі Державної податкової служби (ДПС) повідомили, що податкова міліція виявила склад контрабандної комп'ютерної, побутової техніки і господарських товарів на загальну суму близько 50 млн грн.

"Ні власників товару, ні документів про його походження на складі не виявлено", - говориться в повідомленні.

Власника товару в податковій офіційно назвати відмовилися.

Але як з'ясувало видання, перевірка проводилася у зв'язку з кримінальною справою відносно власників найбільшого в країні інтернет-магазину Rozetka.ua. Джерело видання в ДПС стверджує, що тепер власників сайту підозрюють в торгівлі контрабандою. У податковій відзначають, що проводячи обшуки за адресою вул. Фрунзе, 82, неподалік від виставкового залу магазину "Розетка" (по вул. Фрунзе, 40), розраховували знайти склад компанії "Розетка Уа", що управляє магазином. Але з'ясувалося, що вона вже не знімає це приміщення, а орендарем складу є компанія "Соціальна допомога". "Слідство встановило, що товар зі складу за цією адресою продавався в інтернет-магазині", - говорить співрозмовник видання в ДПС.

У Rozetka.ua заявляють, що не мають відношення до імпортних операцій. У квітні податкова порушила кримінальну справу відносно керівників компанії - за інформацією ДПС, в 2011 р. вони оформляли операції з фіктивними підприємствами та фізичними особами при ввезенні товару з кордону, ухиляючись від сплати податку на додану вартість (ПДВ) на 7,3 млн грн. Але в травні компанія оскаржила претензії ДПС в суді. "Ми виграли справу і апеляцію. Тепер вони відкрили нову кримінальну справу з таким же формулюванням, як минулеу, - заявив минулого тижня співвласник Rozetka.ua Владислав Чечоткін.