ua en ru

Керівництво Головної військової прокуратури пройшло перевірку на поліграфі

Керівництво Головної військової прокуратури пройшло перевірку на поліграфі Фото: прокуратура (УНІАН)

Керівництво і прокурорів ГВП перевірили на поліграфі за наказом Луценка

Керівництво і прокурори Головної військової прокуратури (ГВП) пройшли перевірку на поліграфі, виконуючи наказ генпрокурора України Юрія Луценка. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"На виконання наказу генерального прокурора України № 306-вк від 12 липня 2017 року керівництво, слідчі і прокурори Головної військової прокуратури пройшли перевірку на поліграфі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, дослідження проводилося з ініціативи ГВП з метою перевірки та уникнення корупційних ризиків, а також інформаційних маніпуляцій при розслідуванні кримінальних проваджень, зокрема злочинної організації під керівництвом колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, де суми збитків державі досягають 96 млрд гривень, а майно 46 підозрюваних податківців заарештовані судом на суму близько 1 млрд гривень

Так, за дорученням генпрокурора, перевірку військових прокурорів (у тому числі заступника генпрокурора - Головного військового прокурора, генерал-лейтенанта юстиції Анатолія Матіоса) проводили фахівці контррозвідки Служби безпеки України за стандартами партнерських спецслужб іноземних держав.

Наголошується, що за результатами поліграфічного дослідження відомостей, які потребували б реагування з боку правоохоронних органів - не встановлено.

Керівництво Головної військової прокуратури пройшло перевірку на поліграфі

Фото: керівництво ГВП пройшло перевірку на поліграфі (gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ в даний час займається розслідуванням нових гучних справ проти представників чинної влади - виконавчої і законодавчої.