ua en ru

Керівництво Білорусі перебуває під тиском Кремля, - Парубій

Керівництво Білорусі перебуває під тиском Кремля, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Голова Ради вважає, що вплив РФ на Білорусь посилився

Керівництво Білорусі перебуває під тиском Російської Федерації (РФ), чим можна пояснити його недружні дії стосовно України. Про це журналістам сьогодні заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вплив політики Кремля і президента РФ Володимира Путіна на Білорусь збільшується і очевидно, з цим пов'язані ці недружні дії білоруської влади щодо України", - заявив Парубій.

Глава парламенту назвав очевидним те, що Україна намагається налагодити добросусідські відносини з Білоруссю. Однак українській стороні зрозуміло, що керівництво Білорусі перебуває під тиском і під впливом політичного керівництва РФ".

Парубій зазначив, що не сумнівається в тому, що Білорусь наступною після України розірве дипломатичні відносини з РФ і встане на шлях європейського вибору.

Зазначимо, раніше Білорусь оголосила персоною нон грата першого секретаря посольства України Ігоря Скворцова, оскільки співробітник посольства нібито координував розвідувальну діяльність арештованого журналіста Павла Шаройко

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна вислала дипломата посольства Білорусі у відповідь на оголошення співробітника українського посольства персоною нон грата.

"У зв'язку з тим, що білоруська сторона вислала нашого представника посольства, українська сторона на основі взаємності вислала російського дипломата", - повідомили в українському Міністерстві закордонних справ.