ua en ru

У керівництва РФ зростає готовність для використання ядерного потенціалу, - генсек НАТО

У керівництва РФ зростає готовність для використання ядерного потенціалу, - генсек НАТО Фото: Єнс Столтенберг (president.gov.ua)

Бар'єр для використання Росією ядерного потенціалу знижується

У керівництва Російської Федерації (РФ) зростає готовність використовувати свій ядерний арсенал. Про це сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung.

"Москва підтримує режим Башара Асада в Сирії, реєструються кібератаки, навіть в урядовій мережі Німеччини. І це ще не все, що турбує: Росія модернізує свій ядерний арсенал, і бар'єр для його використання знижується", - сказав генсек НАТО.

Також він заявив що наполягає на рішучих діях членів НАТО щодо Росії. Столтенберг зазначив, що санкції Північноатлантичного альянсу проти РФ не скасують до тих пір, поки керівництво Росії не змінить своєї зовнішньої політики.

"Ми дивимося на країну, яка значно модернізувалася, ми дивимося на країну, яка атакувала Україну, розгорнула свої війська в Молдові і Грузії проти волі цих країн", - сказав Столтенберг.

Також генсек НАТО додав, що європейським країнам буде важливо "ще раз продемонструвати Москві, що це має наслідки, якщо Росія буде діяти так само, як в Криму, якщо Росія стоїть за кібератаками і порушує міжнародні правила".

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що НАТО не хоче повернення часів "холодної війни" з Росією.

У ході виступу на Мюнхенській конференції-2018 в лютому генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вважає небезпечним світ, в якому у Російської Федерації, Китаю і КНДР є ядерна зброя.