ua en ru

Керівники НАБУ працюють на дострокові вибори, - Мартиненко

Керівники НАБУ працюють на дострокові вибори, - Мартиненко Фото: Микола Мартиненко

За словами екс-нардепа, дії НАБУ завдають значної шкоди державі

Керівники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник і Гізо Углава працюють на дострокові вибори парламенту для свого боса - бувшого голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Про це в коментарі журналістам заявив екс-депутат Микола Мартиненко, повідомили в його прес-службі.

"Вони фабрикують політичні справи відносно мене. Хотіли запустити розвал коаліції і перевибори парламенту. А потім вони підуть у Верховну Раду за списком партії Саакашвілі. Де-факто НАБУ керує грузинська група через 1-го заступника директора НАБУ Углаву, Ситник там - "весільний генерал". Крім того, вони хочуть мені помститися після моїх різких заяв про їх зловживаннях - тому там є й особистісний фактор", - підкреслив екс-депутат.

Він також заявив, що керівники НАБУ завдають багатомільярдної шкоди державі, так як вони зупиняють цілі сектори економіки.

"НАБУ повернуло до бюджету в 5 разів менше, ніж на них витратила держава. Навпаки, НАБУ позбавляє бюджет мільярдів доларів - тим, що блокує цілі галузі української економіки, дає некомпетентну оцінку міфічним збитків і зриває приватизацію стратегічних підприємств. Як це було з Одеським припортовим заводом, де збитки тільки від зриву приватизації перевищили 13 млрд гривень. Коли починаються гучні скандали і "маски-шоу" навколо флагманів своїх галузей, вони "лягають", - сказав Микола Мартиненко.

За його словами, керівництво НАБУ дискредитувало тему боротьби з корупцією, показало неефективність і повністю завалило свою роботу.

"Згідно останньої соціології, баланс недовіри до НАБУ вже досяг 44%, - це, наприклад, вдвічі більше, ніж до СБУ", - зазначив Мартиненко.

Прагнення НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) заарештувати своє майно Микола Мартиненко назвав "кроком відчаю ".

"Мене обмежили в пересуванні, хоча я нікуди не тікав. Я добровільно відмовився від депутатського мандата для чесного розслідування - а отримав політичне переслідування. Як арешт майна допоможе розгляду справи, за якою немає ніяких фактів щодо мене? Коли немає доказів - починається дрібна помста і гра на публіку. Не здивуюся, якщо це підказав їх один Саакашвілі. НАБУ і САП скоро будуть хапати людей на вулиці тільки на тій підставі, що я з кимось привітався за руку", - підкреслив колишній депутат.