ua en ru

Керівників операції в Княжичах буде звинувачено в тяжких злочинах, - Луценко

Керівників операції в Княжичах буде звинувачено в тяжких злочинах, - Луценко Фото: Юрій Луценко розповів про слідство щодо перестрілки в Княжичах

Генпрокурор гарантує передання справ винних у перестрілці в Княжичах до суду

Керівників операції в Княжичах буде звинувачено в тяжких злочинах, оскільки їхня службова недбалість призвела до загибелі людей. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко у програмі "HARD з Влащенко" на телеканалі ZIK.

Він повідомив, що слідству відомі усі деталі спецоперації в селі Княжичі Броварського району Київської області, під час якої відбулася перестрілка між правоохоронцями.

Луценко заявив, що до відповідальності притягнуть не лише працівники охорони, а й керівництво поліцейської розвідки.

"Слідством встановлено, що поліцейська розвідка знала про пограбування будинку у Княжичах. Та від керівництва працівники розвідки отримали вказівку не вживати жодних запобіжних заходів. Тоді грабіжники машиною доїхали до Києва, де на АЗС змінили автомобіль, а вже через деякий час туди приїхала поліція й затримала чотирьох людей із сумкою. Натомість до відділку поліції доправили лише трьох осіб і без цієї ж сумки", - розповів Луценко.

Генпрокурор зазначив, що експертиза чітко встановила, що першим вистрелив один із працівників поліції охорони і що цей постріл був "спусковим гачком".

Луценко вважає, що ця справа характеризує структурний хаос в поліції.

"Попри те, що нині ще тривають важливі експертизи зі стрілянини у Княжичах, я з впевненістю можу сказати, що керівництво спецоперації, яке безпосередньо було присутнє на місці стрілянини, буде звинувачене в дуже тяжких злочинах.

Він також заявив, що гарантує передання їхніх справ до суду.

"Проте, яким буде рішення цього суду, від мене не залежить", - констатував Луценко.

Нагадаємо, у січні 2017 року за підсумками службової перевірки у справі про перестрілку в Княжичах звільнили 7 офіцерів поліції, які перебували на керівних і оперативних посадах.