ua en ru

Перестрілка в Княжичах: за підсумками перевірки звільнили 7 офіцерів поліції

Перестрілка в Княжичах: за підсумками перевірки звільнили 7 офіцерів поліції Фото: перестрілка в Княжичах

За фактом перестрілки в Княжичах проти ще 9 поліцейських застосували дисциплінарні стягнення

За підсумками службової перевірки у справі про перестрілку в Княжичах звільнили 7 офіцерів поліції, які перебували на керівних і оперативних посадах, проти ще 9 поліцейських застосовано дисциплінарні стягнення. Про це йдеться в повідомленні Національної поліції України.

Повідомляється, що у зв'язку з перестрілкою в Княжичах звільнений керівник карного розшуку Києва, який, за даними Національної поліції, безпосередньо відповідав за підготовку та проведення операції. Також звільнені керівники оперативної служби столичного Главку поліції за незабезпечення обміну інформацією між підрозділами та недостовірну інформацію про інцидент.

Крім того, звільнено ряд керівників Шевченківського управління поліції і відповідального від управління поліції охорони. З посади усунений оперуповноважений Департаменту карного розшуку Національної поліції, який несвоєчасно доповів оперативну інформацію про підготовку до скоєння злочину в Княжичах.

"Ще у відношенні 9 поліцейських, в діях яких виявлено порушення, застосовано інші дисциплінарні стягнення. Зокрема, главу Київської поліції і керівника Шевченківського районного управління поліції міста Києва попередили про неповну посадову відповідність", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за фактом перестрілки в Княжичах до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 поліцейських.