ua en ru

Керівник регламентного комітету затягує рішення по Клюєву і Мельничуку, - Луценко

Керівник регламентного комітету затягує рішення по Клюєву і Мельничуку, - Луценко Фото: Юрій Луценко

До рішення регламентного комітету Рада не може розглянути це питання

Керівник регламентного комітету Павло Пинзеник затягує рішення щодо зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пинзеник (Павло Пинзеник, - в. о. голови регламентного комітету) зайняв саме таку позицію, яка не збігається з позицією всіх керівників фракцій коаліції. На жаль, він наполягає на тому, що не хоче голосувати інакше, не хоче збирати комітет і так далі. Фракції коаліції разом з головою Верховної Ради тільки що йому дали відповідне доручення", - заявив Луценко.

Луценко пояснив, чому Гройсман не може винести на розгляд парламенту питання про зняття депутатської недоторканності з нардепів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.

"Якщо пан Гройсман зараз внесе на голосування цю постанову, то з величезною ймовірністю будь-який суд визнає це голосування юридично нечистим. Ви розумієте, що регламентний комітет не просто розглянув вказав конкретну статтю з конкретним пунктом, який дозволяє спікеру зробити лише один крок - відправити назад в Генпрокуратуру. Рішення комітету йому не дозволяє винести на розгляд в зал. Далі ви розумієте, що може статися в судах. Саме тому ми наполягаємо на повторний розгляд на комітеті з прийняттям відповідного рішення, яке дозволить спікеру винести питання в зал", - сказав Луценко.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман доручив в 14:00 зібрати регламентний комітет для рішення за розглядом подання на арешт народного депутата Сергія Клюєва українським парламентом.

Як повідомив народний депутат від БПП Сергій Лещенко, Гройсман вважає, що регламентний комітет фактично підставив його своїм рішенням, тому спікер пообіцяв поставити питання про зміну керівництва регламентного комітету, якщо не буде позитивного рішення про зняття недоторканності з Клюєва.