ua en ru

"Рух нових сил" Саакашвілі міг створюватися за сприяння заступника голови АП Ковальчука

"Рух нових сил" Саакашвілі міг створюватися за сприяння заступника голови АП Ковальчука Фото: "Рух нових сил" міг бути створений за участю Ковальчука

В "Русі нових сил" цю інформацію спростовують

"Рух нових сил" (РНС) Саакашвілі міг бути створений при сприянні заступника глави Адміністрації президента Віталія Ковальчука. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Зима президента: хто і чому пішов в атаку на Петра Порошенка".

Про участь Ковальчука у створенні "Руху нових сил" РБК-Україна повідомило джерело в Адміністрації президента.

"План простий - він повинен "обійняти" Садового (міського голову Львова, лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового, - ред.), що в результаті його "обнулить", і буде штовхатися з Тимошенко. А вона нам заважає", - стверджує співрозмовник РБК-Україна в команді президента.

Втім, в оточенні лідера РНС Михайла Саакашвілі інформацію про участь у проекті представників АП спростовують.

"Ковальчук сьогодні є основною опорою Порошенко за маніпуляції політичними проектами. Він зараз намагається зліпити кілька маленьких політпроектів, щоб забрати у нас голоси. Ковальчук - це людина, яка завжди хоче бути при владі, і такі люди нам не потрібні. Нічого спільного у нас з Ковальчуком, слава богу, немає, і не буде", - заявив РБК-Україна Давид Сакварелідзе.

Нагадаємо, наприкінці листопада у Києві пройшов мітинг "Руху нових сил", на якому Саакашвілі озвучив вимоги до влади.