ua en ru

Рудик: влада має створити новий майданчик для перемовин по Донбасу

Рудик: влада має створити новий майданчик для перемовин по Донбасу Фото: Кіра Рудик (goloszmin.org)
Автор: РБК-Украина

Перемовини у Нормандському форматі не приносять очікуваних результатів. Українська влада повинна знайти нові майданчики для перемовин та залучити до них сильних союзників.

Про це заявила лідер партії "Голос" Кіра Рудик в ефірі телеканалу "Прямий".

Рудик наголосила, що перемовини в Нормандському форматі не приносять жодного результату. Тим часом, на Донбасі гинуть українські захисники. Тому влада повинна діяти, а не просто думати про зміну локації для перемовин.

"Нікого вже не дивує, що зустріч помічників-консультантів в Нормандському форматі не принесла результатів. Це знак того, що потрібно створювати нові майданчики для перемовин. Це те, що повинен зараз зробити президент та його команда - створити новий майданчик для доведення позиції України та тиску на країну-агресора. Адже це те, що можна зробити зараз", - заявила Кіра Рудик.

Вона також зазначила, що Україна має залучити до перемовин щодо Донбасу й інші країни, які зацікавленні у відновленні миру у центрі Європи.

"Єдиний спосіб закінчити війну на українських умовах - залучити до перемовин сильних союзників. Це може відбутись у двох додаткових форматах. У першому варіанті, ми залучаємо США та Британію, а у другому - Польщу та Туреччину. Це також може спрацювати", - вважає нардепка.