ua en ru

Розенко: зарплати чиновників зростуть на 10% з 1 травня

Розенко: зарплати чиновників зростуть на 10% з 1 травня Фото: Павло Розенко

Глава Мінсоцполітики розповів про зміни зарплати посадовців

Оклади співробітників державних органів з 1 травня 2016 року збільшаться на 10%. Про це сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів України повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цілому посадові оклади на першому етапі збільшуються на 10%. І керівникам буде надано право нараховувати працівникам надбавку за високі досягнення в роботі, за додаткову навантаження і за стаж роботи", - сказав Розенко.


Міністр уточнив, що перший етап реформи починається з 1 травня цього року і закінчується в 2018 році зі вступом в повну силу закону про держслужбу.

Розенко також повідомив, що пропонується затвердити посадові оклади в міністерствах на першому етапі за наступним принципом: посадовий оклад в держорганах центрального рівня буде становити від 3,6 до 12 тисяч гривень. В областях посадовий оклад буде становити від 2,5 до 10 тисяч гривень, а на районному рівні посадовий оклад становитиме від 1,7 до 8,6 тисяч гривень.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, 70% українців вважають, що підвищення зарплат державних чиновників ніяк не вплине на ситуацію з корупцією.