ua en ru

Розенко: сума платежу за газ не зміниться для українців, що отримують субсидії

Розенко: сума платежу за газ не зміниться для українців, що отримують субсидії Фото: Павло Розенко

Для 6 млн родин сума платежу залишиться такою ж

Шість мільйонів родин (близько 14 мільйонів українців), які на сьогодні вже оформили і отримують субсидії, сплачуватимуть за газ таку ж суму, що й раніше. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"6 млн родин, які сьогодні отримують субсидії, переходу на єдину ціну на газ не відчують. І розмір їх платежів за газ залишиться тим самим. Тільки держава буде сплачувати більшу частку, компенсуючи їм підвищення ціни. Для 6 млн родин, а це 14 млн українців, малозабезпечених українців, нічого з початком опалювального сезону не зміниться", - підкреслив Розенко.

Віце-прем'єр зазначив, що всім, хто вже отримує субсидії їх розмір буде перерахований з 1 травня автоматично.


"Цим 6 мільйонам родин не треба жодних повторних звернень до управлінь соцзахисту, не треба подавати жодних додаткових документів. Все буде зроблено в автоматичному режимі", - пояснив урядовець.

За словами Розенка, уряд вже прийняв рішення про збільшення у державному бюджеті України суми на субсидії щонайменше на 5,3 млрд гривень.

"На субсидії у 2016 році буде виділено загалом понад 40 млрд грн. За нашими розрахунками, цієї суми вистачить для того, щоб покрити витрати на газ для малозабезпечених громадян України", - сказав він, додавши, що громадяни, які ще не оформили субсидії, мають змогу зробити це вже зараз.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко зазначив, що нові тарифи на газ для населення в Україні введуть тільки на початку опалювального сезону.