ua en ru

Розенко розповів, коли може заробити пенсійна реформа

Розенко розповів, коли може заробити пенсійна реформа Фото: Павло Розенко (РБК-Україна)

За його словами, пенсійна реформа може почати діяти з 2019 року

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що накопичувальна пенсійна система почне діяти з 1 січня 2019 року. Про це він написав у Facebook.

"Я розумію, що для втілення накопичувальної системи потрібно зробити багато. До січня 2018 ми технічно не встигнемо. Але давайте приймемо чітке політичне рішення про те, що вона почне діяти з 1 січня 2019 року", - написав Розенко.

За його словами, щоб внести зміни в чинне законодавство, а також змоделювати систему і провести тестування достатньо півтора року.

Також він підкреслив, що законопроекти про накопичувальну систему вже зареєстровані і готові до того, щоб їх приймати.

"Затягування цього процесу на черговий рік, два або п'ять призведе до того, що ціле покоління пенсіонерів у майбутньому знову буде приречена на бідність. Ось цього допускати не можна", - написав віце-прем'єр-міністр.

Правда полягає в тому, що ми робимо пенсійну реформу точно не для МВФ. Вона потрібна нам - українцям. Якщо відкинути е...

Опубліковано Павлом Розенком 17 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики України розробляє законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив заступник міністра соцполітики України Микола Шамбір