ua en ru

Розенко: проти чиновників-організаторів схем соцвиплат фіктивним переселенцям відкрито 40 кримінальних проваджень

Розенко: проти чиновників-організаторів схем соцвиплат фіктивним переселенцям відкрито 40 кримінальних проваджень Фото: Павло Розенко

Розенко підкреслив, що реальні переселенці не будуть обмежуватися в правах

На сьогодні Службою безпеки України, органами прокуратури відкрито близько 40 кримінальних проваджень щодо чиновників, які організовували схеми щодо призначення соціальних виплат фіктивним переселенцям. Про це повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служба уряду.

Розенко підкреслив, що реальні переселенці не будуть обмежуватися в правах.

"Ми жодним чином не будемо обмежувати в правах реальних переселенців. Кримінальні справи порушуються лише проти чиновників, які приймали рішення і оформляли пенсії, соціальні допомоги без присутності людей, реєстрували людей на фіктивних адресах. Це працівники Державної міграційної служби, органів соціального захисту населення та управлінь Пенсійного фонду. Це ті люди, які приймають рішення про призначення допомоги", - зазначив урядовець.


Розенко нагадав, що з державного бюджету України виділяється близько 30 млрд гривень на рік на соціальні виплати ВПО.

"Через злочинні схеми частина цих коштів перетікає на окуповані території і слугує фінансуванням для терористичних організацій", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, цього року СБУ виявила 450 тисяч фіктивних переселенців, тобто в три рази більше ніж в минулому році.