ua en ru

Розенко: Кабмін розгляне законопроект про Нацагентство зайнятості найближчим часом

Розенко: Кабмін розгляне законопроект про Нацагентство зайнятості найближчим часом Фото: Павло Розенко

Міністр зазначив, що законопроект проходить остаточне узгодження в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади

Робота над законопроектом про створення Національного агентства зайнятості завершена. Про це в ефірі ТРК "Ера" заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Міністр зазначив, що законопроект проходить остаточне узгодження в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади і найближчим часом буде розглянуто на засіданні Кабінету Міністрів України.

"Ми почали процес створення Національного агентства зайнятості. Для нас важливо не змінити вивіску, а внести новий сенс в нову систему. Це буде активний учасник ринку праці, посередник на ринку праці, агентство, яке буде надавати професійні послуги з працевлаштування, перекваліфікації, перенавчання", - сказав Розенко.

Глава Мінсоцполітики зазначив, що до розробки проекту залучалися міжнародні експерти.

"Ми базуємося на функціонування служби зайнятості, зокрема, в Німеччині. Також для нас важливо, щоб уже в процесі обговорення проекту були залучені народні депутати України. Тому що дуже часто ми розробляємо проекти законів, потім вони потрапляють в комітет Верховної Ради - і лежать там або відхиляються на першому ж етапі розгляду. Таке зараз, на жаль, відбувається з проектом пенсійної реформи. А для нас важливо не просто внести законопроект, а щоб він був прийнятий Верховною Радою України", - повідомив міністр.

Нагадаємо, раніше Павло Розенко заявив, що Мінсоцполітики виконав 80% завдань, передбачених коаліційним договором і програмою діяльності Кабінету міністрів.