ua en ru

Розенблат направив новий позов до суду проти НАБУ

Розенблат направив новий позов до суду проти НАБУ Фото: Борислав Розенблат (facebook.com/BlokPetraPoroshenka)

Також нардеп направив позов проти СБУ

В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов від народного депутата Борислава Розенблата до голови Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику, Службі безпеки України, третя особа - Генеральна прокуратура України. Про це повідомляє прес-служба суду.

Розенблат просить суд визнати протиправними дії Ситника по залученню до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників Федерального бюро розслідувань, без попереднього укладення міжнародного договору, у відповідності з законом України "Про міжнародні договори".

Також Розенблат просить суд визнати протиправною бездіяльність СБУ за не проведення належного та повного контролю над забезпеченням охорони державної таємниці НАБУ як це передбачено законодавством. Зокрема, це розголошення інформації з грифом "державна таємниця" працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

Зараз суд міста Києва розглядає питання про відкриття провадження за цим позовом.

Нагадаємо, 8 грудня в Києві суд відкрив провадження за позовом Розенблата до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі.