ua en ru

"Рівнегаз" оприлюднив більше сорока маршрутів переміщення газу по області

"Рівнегаз" оприлюднив більше сорока маршрутів переміщення газу по області Фото: газотранспортна мережа

Споживачі можуть простежити шлях проходження палива однакової якості

Фахівці ПАТ "Рівнегаз" розробили та оприлюднили на офіційному сайті компанії маршрути переміщення природного газу з однаковими фізико-хімічними показниками. Тепер, оперуючи цієї інформації, кожен споживач газу може простежити шлях проходження палива однакової якості (калорійності) від відповідної газорозподільної станції до газового обладнання, встановленого в його домі, передає прес-служба компанії.

Зазначимо, відповідне рішення - інформувати споживачів про кількість тепла, яке виділяє газ при використанні визначеного обсягу - було прийнято Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Своєю постановою №84 від 26 січня 2017 року, вступили в дію вже з 15 березня, державний регулятор галузі зобов'язав газорозподільні компанії, зокрема, розмістити на офіційному сайті маршрути транспортування газу з однаковими фізико-хімічними показниками в населені пункти Рівненської області.

"Розміщення таких маршрутів дозволить клієнтам компанії відстежувати, якій калорійності паливо вони отримують і від якої газорозподільної станції до них надходить природний газ. Окремо по кожному з маршрутів, "Рівнегаз" щомісяця буде оприлюднити на офіційному сайті середньозважену вищу теплоту згоряння газу, яка визначається за допомогою лабораторних досліджень", - говорить головний метролог ПАТ "Рівнегаз" Олексій Тарасюта.

Для Рівненської області розроблено понад 40 таких маршрутів. Крім того, на офіційному сайті ПАТ "Рівнегаз" вже розміщені шість груп коефіцієнтів для приведення газу до стандартних умов, які використовуються при її перерахунку в одиниці енергії.

Отримати інформацію про маршрут транспортування газу та його якісні показники споживач може на сайті компанії rv.104.ua в розділі "Маршрути транспортування природного газу", знайшовши свій населений пункт і маршрут руху палива. За ним в розділі "Якість газу" будуть оприлюднюватися висновки лабораторних досліджень по калорійності газу, що транспортується по маршруту.