ua en ru

"Рівнегаз" до 2018 року завершить програму з встановлення лічильників

"Рівнегаз" до 2018 року завершить програму з встановлення лічильників "Рівнегаз" до 2018 року завершить програму з встановлення лічильників

На сьогодні із запланованих 284 загальнобудинкових лічильників вже встановлено 242

На сьогодні в Рівненській області природний газ обліковується в 95% споживачів. До кінця року ПАТ "Рівнегаз" планує забезпечити облік блакитного палива у всіх споживачів регіону, повідомляє прес-служба компанії.

Протягом 2016 року ПАТ "Рівнегаз" за кошти своєї інвестиційної програми встановив майже 85% від передбачених загальнобудинкових лічильників. До кінця цього року компанія планує оснастити такими приладами трохи менше 50 будинків, що дозволить повністю забезпечити в області облік природного газу, відзначили в прес-службі.

"Для забезпечення обліку газу у споживачів, українське законодавство дозволяє використовувати як індивідуальні, так будинкові прилади. На сьогодні із запланованих на Рівненщині 284 загальнобудинкових лічильників вже встановлено 242. Це дозволяє значно прискорити процес, покрити до кінця року урахуванням усіх споживачів регіону та забезпечити їм можливість в подальшому стабільно споживати природний газ", - розповів технічний директор ПАТ "Рівнегаз" Олександр Ганжа.

У той же час, споживачів, які перешкоджають встановленню безкоштовних будинкових лічильників, законодавство зобов'язує переводити на граничні норми споживання.

У компанії також підкреслили, що з 2018 року ПАТ "Рівнегаз" буде зобов'язане припинити транспортувати природний газ споживачам, які не мають лічильників.