ua en ru

У Рівному поліція вилучила майже 140 кг бурштину

У Рівному поліція вилучила майже 140 кг бурштину Фото: вилучений бурштин (НПУ)

Вартість дорогоцінного каміння становить майже мільйон гривень

У Рівному правоохоронці вилучили близько 140 кг незаконно видобутого бурштину, вартість якого оцінюється в один мільйон гривень. Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Зокрема зазначено, що під час проведення заходів із протидії нелегальному видобутку бурштину-сирцю правоохоронці встановили місце зберігання такого "сонячного" каміння. Склад знаходився в одному з гаражних кооперативів у м. Рівне.

"Поліцейські вилучили 138 кг як обробленого, так і необробленого бурштину різної фракції. За попередніми даними, вартість дорогоцінного каміння становить майже мільйон гривень", - йдеться в повідомленні.

У Рівному поліція вилучила майже 140 кг бурштинуУ Рівному поліція вилучила майже 140 кг бурштинуУ Рівному поліція вилучила майже 140 кг бурштинуУ Рівному поліція вилучила майже 140 кг бурштину

Фото: незаконно видобутий бурштин у Рівному (НПУ)

Наразі правоохоронці проводять подальші заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності з незаконного видобутку бурштину-сирцю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні з Європейським Союзом українські прикордонники затримали й вилучили близько 450 кг бурштину протягом 2017 року.