ua en ru

У Рівному відпустили депутата міськради, який стріляв у поліцейських

У Рівному відпустили депутата міськради, який стріляв у поліцейських Фото: вилучена зброя депутата

Депутат здійснив чотири постріли з пістолету в бік правоохоронців та інших осіб

У Рівному під час проведення слідчих дій на вулиці Степана Дем’янчука обласного центру депутат міськради чинив опір працівникам поліції, застосувавши пістолет. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Рівненській області.

Зазначено, що на виконання ухвали слідчого судді на проведення санкціонованого обшуку у кримінальному провадженні, відкритому за ст. 356 Кримінального кодексу, працівники управління захисту економіки в області прибули до квартири, яка розташована на 10 поверсі багатоповерхівки на вулиці С. Дем’янчука обласного центру.

"Однак ще не встигли переступити поріг квартири, як із ліфту вийшов невідомий чоловік і, представившись депутатом, почав чинити опір правоохоронцям та стріляти", - йдеться в повідомленні.

Слідчо-оперативна група на місці події з’ясувала, що невідомим виявився депутат Рівненської міської ради, 44-річний рівнянин.


"Поліцейські роз’яснили чоловіку підстави проведення слідчих дій, зокрема ознайомили з ухвалою судді про надання дозволу на проведення обшуку. Втім, депутат продовжував заважати працівникам поліції і, діставши спецпристрій для відстрілу гумових куль "ВИЙ", здійснив чотири постріли з пістолету в бік правоохоронців та інших осіб, які перебували поблизу помешкання", - доповіли у відомстві.

Повідомляється, що в результаті стрілянини ніхто з присутніх не постраждав.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 КК.

"Чоловіка було запрошено до Рівненського відділу поліції, звідки після надання пояснень відпустили", - повідомили в ГУНП.

Там також додали, що в ході досудового розслідування правоохоронці з’ясовуватимуть усі обставини інциденту.

Нагадаємо, в результаті стрілянини біля магазину в місті Сан-Бернардіно, штат Каліфорнія (США), загинули три людини.