ua en ru

У Рівненській області відкрили центр лікування і реабілітації для учасників АТО

У Рівненській області відкрили центр лікування і реабілітації для учасників АТО Фото: ЗСУ (facebook.com/1oshrduk)

Центр буде приймати нових пацієнтів з 26 грудня

У суботу, 23 грудня, в селищі Клевань (Рівненська обл.) на базі Рівненського обласного госпіталю інвалідів війни відкрили центр лікування і реабілітації наслідків нейротравм на 50 ліжок. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Наголошується, що пацієнти, які потребують тривалого лікування і відновлення, перебуватимуть в центрі до півроку. Їх будуть обслуговувати 40 медиків. Центр прийматиме нових пацієнтів з 26 грудня.

"Тут все організовано для того, щоб пацієнт міг пройти повну реабілітацію, зокрема, проживати в котеджах з рідними. Але коли вони виїжджають з цього чудового центру, то потрапляють у місто, де немає доступності для людей. Ми повинні вдосконалити будинку, вулиці, транспорт, тротуари, щоб вони мали фізичний доступ до всіх благ", - сказала в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Як повідомляється, з 2014 року в Клеванському госпіталі вже пройшли лікування близько 2 тис. поранених на Донбасі захисників. Близько 40 мали важкі черепно-мозкові травми і пошкодження хребта.

Нагадаємо, раніше віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що з початку антитерористичної операції на Донбасі 724 українських військових отримали лікування в країнах НАТО і партнерів альянсу.