ua en ru

У Рівненській обл. при зіткненнях з видобувачами бурштину постраждали 2 міліціонера

У Рівненській обл. при зіткненнях з видобувачами бурштину постраждали 2 міліціонера Фото: Міліція

За даним фактом порушено справу

У Дубровицькому районі Рівненської області, в селі Крупове в ході обстеження місця незаконного видобутку бурштину вчора, 29 липня, на співробітників міліції напали місцеві жителі, які палицями нанесли їм тілесні ушкодження. Двоє правоохоронців звернулися в місцеву лікарню з численними саднами голови, тулуба, у одного з них зламана нога, передає прес-служба головного управління Міністерства внутрішніх справ у Рівненській області.

"Один з натовпу сів за кермо автомобіля "Тойота Ленд Крузер" і поїхав прямо на правоохоронців. На вимогу міліціонерів зупинитися водій не реагував і намагався скоїти наїзд на одного з них. Міліціонери прийняли рішення застосувати спецпристрої для відстрілу гумовими кулями, після чого водій на позашляховику, рухаючись заднім ходом, на великій швидкості повернувся до натовпу. Правоохоронці застосували спецпристрої для відстрілу гумовими кулями. Під час масового заворушення четверо порушників отримали незначні тілесні ушкодження, яким була надана медична допомога", - йдеться в повідомленні.

У Рівненській обл. при зіткненнях з видобувачами бурштину постраждали 2 міліціонера

Фото - заворушення в Рівненській області (1)

Як відзначається, під час масових заворушень правоохоронці затримали десятьох осіб, яких доставили в райвідділ міліції. За даними прес-служби, для звільнення затриманих до райвідділу підійшов натовп, організована особами, які займаються незаконним видобутком бурштину.

У Рівненській обл. при зіткненнях з видобувачами бурштину постраждали 2 міліціонера

Фото - заворушення в Рівненській області (1)

"Надалі працівники міліції затримали двох найбільш активних учасників і організаторів масових заворушень - 25 і 43-річного жителів Дубровиці і села Крупове. Опівночі натовп розійшлася", - відзначили в прес-службі.

Підкреслюється, що відомості по всім фактам внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків), статті 294 (масові заворушення) і частиною 3 статті 296 (хуліганство).

Нагадаємо, Державна прикордонна служба виявила 10 районів незаконного видобутку бурштину в прикордонних районах Волинської та Житомирської обл.