ua en ru

У Рівненській області затримали двох викрадачів елітних авто

У Рівненській області затримали двох викрадачів елітних авто Фото: затримання викрадачів іномарок

Учасники злочинного угрупування викрадали елітні іномарки у п’яти областях

У Рівненській області правоохоронці затримали учасників злочинного угрупування, які викрадали елітні автомобілі у п’яти областях України. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що в поліцію надійшло повідомлення чоловіка, що на вулиці Коперника у Здолбунові невідомі особи заволоділи його автомобілем "Toyоta RAV4". А вже за годину цьому ж 49-річному потерпілому стало відомо, що інший його автомобіль "Toyоta Land Cruiser", який знаходився на території приватного підприємства, також зник із місця стоянки.

Повідомляється, що на території Острозького району поблизу села Грем’яче, не доїжджаючи до поліцейського посту, який стояв у межах дислокації "Перехват", зловмисники зупинилися та залишили викрадений транспортний засіб і зникли у напрямку поля, де росла кукурудза.

У Рівненській області затримали двох викрадачів елітних автоУ Рівненській області затримали двох викрадачів елітних автоУ Рівненській області затримали двох викрадачів елітних авто

Фото: затримання викрадачів елітних авто

"Поліцейські розпочали масштабну операцію щодо встановлення місця перебування зловмисників. Було залучено близько 60 працівників Національної поліції, два квадрокоптери та літак цивільної авіації", - доповів заступник начальника ГУНП у Рівненській області Олександр Панасюк.

За даними поліції, один із квадрокоптерів помітив двох лежачих осіб у полі з кукурудзою, куди були спрямовані наряди поліцейських, які їх і затримали. Зловмисниками виявилися 37 та 35-річні жителі Черкаської області.

Як розповіли у відомстві, затримані документувалися протягом тривалого періоду часу працівниками органів Нацполіції.

"Відомо, що вони мають відношення до незаконного злочинного угрупування, яке тривалий час вчиняло кримінальні правопорушення та території п’яти областей. Предметом посягання були елітні автомобілі. Їм інкримінують ч. 2 та 3 ст. 289 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом)", - йдеться в повідомленні.

Нині затримані зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, нещодавно у Запорізькій області СБУ ліквідувала банду автовикрадачів, до складу якої входили слідчі поліції.