ua en ru

У Рівненській області при зіткненнях з копачами бурштину постраждали 10 поліцейських

У Рівненській області при зіткненнях з копачами бурштину постраждали 10 поліцейських Фото: у Рівненській області стався конфлікт між поліцією і старателями

Близько тисячі осіб блокували виїзд правоохоронців з місць видобутку бурштину

Сьогодні, 30 березня 2016 року, в Рівненської області при зіткненнях з копачами бурштину постраждали 10 поліцейських. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції в Рівненській області.

Повідомляється, що в урочищі "Гальбин" підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення безпеки і порядку.

"Крім того, вранці під час відпрацювання території Сарненського району в урочищі біля селища Клесів працівники спецпідрозділу Сарненського ВП ГУНП в Рівненській області, місцевої прокуратури, міжрайонного відділу СБУ в області та держлісохорони виявили місця незаконного видобутку бурштину. Під час виїзду з урочища майже тисяча людей в балаклаві і камуфльованому одязі, озброєні дерев'яними битами, камінням, палицями, заблокували дорогу поваленими деревами і чинили опір працівникам правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.


Також повідомляється, що натовп почав кидати каміння і підручні засоби, стріляти з невстановленої зброї в бік правоохоронних органів. Після застосування спецзасобів, у тому числі травматичної зброї, вдалося вгамувати натовп.

"В результаті протистояння поліцейським вдалося домовитися про мирне врегулювання конфлікту і розблокувати шлях. В результаті зіткнення постраждали десять поліцейських, з яких - 5 співробітників спецпідрозділу, а інші - з Сарненського відділу поліції", - йдеться в повідомленні.

За фактом опору правоохоронним органам відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, на Волині прикордонники виявили два місця незаконного видобутку бурштину.