ua en ru

У Рівненській області ліквідували пивний цех, який працював на російській сировині

У Рівненській області ліквідували пивний цех, який працював на російській сировині Фото: Державна фіскальна служба України (ch.sfs.gov.ua)

Під час обшуку вилучили 5,2 тисячі літрів пива

У Рівненській області був ліквідований цех, де незаконно виготовляли пиво із солоду і хмелю Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС).

"Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Рівненській області припинили роботу цеху, в якому здійснювалось незаконне виготовлення пива", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в рамках проведення операцій "Акциз-2017", "Рубіж-2017" і розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 і 1 ч. ст. 28 КК України встановлено, що на території обласного центру незаконно виробляється пиво без будь-яких дозвільних документів.

altaltaltaltaltaltaltalt

Фото: під час обшуку вилучили 5,2 літра пива (sfs.gov.ua)

Крім того, встановили, що алкогольний напій виготовлявся з солоду та хмелю з РФ, на які були відсутні документи про законність походження, за допомогою обладнання, що забезпечує масове виробництво пива.

Так, за результатами обшуку виробничого приміщення були вилучені майже 5,2 тис. літрів пива, тонна солоду, а також обладнання, необхідне для технологічного процесу бродіння, фільтрації і розливу пива. Загальна вартість вилученого становить понад 1,3 млн гривень. Тривають слідчі дії.

altalt

Фото: на Рівненщині ліквідували цех по виготовленню пива (sfs.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Львівської митниці ГФС затримали на кордоні з Польщею фуру з більш 100 кілограмами контрабандного бурштину. Майже 106 кілограмів сонячного каменю намагалися перевезти в мішках серед паливних гранул.